søndag 2. desember 2018

Hyllest til fornuftens fanebærer - Faktisk.no

Vil du lese om min julekalender med fornuftens fanebærere, trykk her.

Vil du se resten av listen, trykk her.


Jeg skal innrømme at jeg var relativt skeptisk til Faktisk i begynnelsen, blant annet på grunn av noen merkelige artikler i deres spede begynnelse (som forbigås i stillhet). Den tiden er imidlertid forbi, og Faktisk har blitt et viktig korrektiv i den norske samfunnsdebatten.



Faktisk har brukt tid på å sjekke mange påstander i det offentlige ordskiftet. De har tilbakevist både påstander fra konspirasjonsteoretikere, påstander om at barna kan få narkotika på Halloween, og ikke minst mange av de artiklene som spres av innvandrerfiendtlige nettsider.

Jeg var i begynnelsen bekymret for at Faktisk skulle havne på samme kjøret som BTs Faktasjekk, som ofte rotet seg bort i små ubetydeligheter, hvor en politiker ble tolket i verste mening. Det ser ut til at dette ikke likevel blir tilfelle. Faktisk har innsett at tiden vi lever i krever en tydelig faktasjekker, hvor sannhet skilles fra løgn, og hvor kampen mot falske nyheter er essensiell i et land som fortsatt ønsker å kalle seg demokratisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Dikt - så mange spørsmål

 da tidemand og gude malte brudeferden i hardanger hadde de lest avisen hadde de lest om gutten som løp over gangbruen drep denne negeren ro...

Populære innlegg