tirsdag 11. desember 2018

Hyllest til Fornuftens Fanebærer - Jørgen Tinglum Bøckman

Vil du lese om min julekalender med fornuftens fanebærere, trykk her.

Vil du se resten av listen, trykk her.

Jørgen, Jørgen, Jørgen. Hvordan har du klart å unnslippe mitt dessverre alt for svake skeptikerblikk. Du skulle jo ha vært på denne listen for lenge siden!

Jørgen er arkeolog og en av dem som har valgt bort et støvete universitetskontor hvor han bare prater med like høyt utdannede på et like støvete universitetskontor, til fordel for et museum hvor han kommer i kontakt med oss dødelige.
Bilde knabbet fra Facebook.

Jørgen er en glimrende formidler, nei, jeg tar for lite i, en formidler extraordinaire. Ikke bare sprer han viten om de gamle nordmenn ved Veien Kulturminnepark, han korrigerer også mange vikingmyter som lever rundt i folks forestillinger. I tillegg er en dyktig foredragsholder.

I tillegg til dette er han en programleder for den utmerkede podcasten Saltklypa, hvor han, i følge han medpodcastere, "pisker opp kvaliteten på både lyd og innhold med sine vennlige brum".

Jeg har møtt Jørgen noen ganger, og har også hatt gleden av å høre ham holde foredrag. Det er også noe han mestrer til fulle. Det er ikke bare viktig å kunne vite, du må også kunne vite hvordan du skal få andre til å vite. Du må kunne formidle. Det mestrer Jørgen til fulle.

Vi er takknemlige for at du har valgt å dele din kunnskap med kunnskapstørste nordmenn.




Tusen takk til Marit Simonsen for hjelp med denne posten. Hun har alltid vært tilgjengelig når jeg ikke har maktet å få ord ut av tastaturtrykk. Du er snill. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Dikt - så mange spørsmål

 da tidemand og gude malte brudeferden i hardanger hadde de lest avisen hadde de lest om gutten som løp over gangbruen drep denne negeren ro...

Populære innlegg