onsdag 12. desember 2018

Hyllest til fornuftens fanebærer - Sigmund Voll Ådnøy

Vil du lese om min julekalender med fornuftens fanebærere, trykk her.

Vil du se resten av listen, trykk her.

Det er mange skeptikere som møter opp på pubtreff, som diskuterer på nett og som diskuterer med sine kolleger. Det er selvsagt ingenting galt i dette, for all del, men for å havne på denne listen kreves det alltid mer.

Bilde knabbet fra Facebook.
En som har gjort mer er Sigmund. Sigmund er en av dem som har kritisert Visjon Norge og som aldri lar Hanvold og co slippe unna.

Sigmund var en tidligere støttespilller av Visjon Norge, som nå er en av deres fremste kritikere. Og for en kritiker. Ikke bare mestrer han leserbrevsjangeren og intervjusjangeren, men han er også en utmerket poet.

Sigmund blogger. Han skriver om Hanvold og andre kristenledere med kjempestore nåler og pygmekameler, det gjør han også veldig godt. Han er kleggen som irriterer pengepredikantene. Han er det lille barnet i Keiserens nye klær. Han er sanden i den grådige bilens bensintank. Vi er takknemlig for innsatsen.

Det koster å kritisere de pengeglade pastorene, og det har også Sigmund fått merke. For mange er kritikk av Visjon Norge nesten blasfemisk. Det koster. Og det gjør det også så mer beundringsverdig.

Ikke bare Hanvold får gjennomgå, men også hans støttespillere, og Sigmund skriver også om de mer suspekte alternativrådene som blir spredt gjennom kanalen. Og selvsagt skal jeg også lese boken hans når jeg får tid.

Vi er veldig glade for jobben du gjør. Vi er glad for at du valgte å kjempe mot pengepredikantene. Vi er glade for at du er her og skriver det vi alle burde skrive.

Vi takker for innsatsen. Du er en fornuftens fanebærer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Dikt - så mange spørsmål

 da tidemand og gude malte brudeferden i hardanger hadde de lest avisen hadde de lest om gutten som løp over gangbruen drep denne negeren ro...

Populære innlegg