fredag 18. mai 2012

Hvordan undervise i Kritisk Tenkning, Del 3.

Les gjerne denne og denne først. 

La oss se på et annen side, og la oss se på et annet hjelpemiddel:

Vær skeptisk til de som tar snarveien

Hvorfor straffer vi juksemakere i sport? Vi vil at folk skal jobbe for medaljene. Vi vil at folk skal bygge muskler på skikkelig måte, ikke ved å ta noen piller. Vi gir gult kort til folk som faller lett innen sekstenmeteren.

Alternativ medisin, hva er det?
Det er litt forskjellige ting, men før vi studerer hva alternativ medisin er må vi vite hva de er et alternativ til.

Det er noe som heter skolemedisin. Hvis dere bestemmer dere får å bli leger vet dere hvor mange år det tar før dere er det?
11 år, først må dere bli ferdig med ungdomsskolen, så må dere ta videregående med veldig gode karakterer, så må dere inn på medisinstudiet, og det tar seks år, så må dere i praksis, det tar vel endel år før dere er ferdige.

Og tror dere at dere kan bare skrive ut hva dere vil, nope.
Du kan bli saksøkt hvis du gjør en feil.

Og medisinene tar lang tid å lage, du må gjennomføre tester, gjerne forsøke på rotter først, dør ikke de må du teste det på mennesker, og du må ha en kontrollgruppe.

Du gir medisinen til en gruppe, og en annen gruppe får narremedisin. Og verken du eller pasientene får vite hvilken gruppe som får hva.
Og blir ikke den gruppen som får ekte medisin friskere enn den andre gruppen, så er det tilbake til laboratoriet. Det er en lang prosess. Og fungerer det må du skrive en artikkel og forklare eksperimentet, og den artikkelen vil bli lest nøye, og folk vil vurdere alt dus skriver, og har du gjort en liten feil vil du få høre det.
Skal du få en pilleeske, slik at du kan bli frisk trenger du altså.
1. En person som bruker seks år av livet sitt.
2. Et legemiddelfirma som bruker år og millioner på å forske på å lage nye medisiner.

Men det er mange som ikke liker dette, de har lyst på en snarvei.
Du kan ta et helgekurs i krystallterapi.

De som tar snarveien kan også love så mye mer. Du lover at du blir frisk fra alle sykdommer, mens en som studerer i seks år, bare kan hjelpe deg mot noen få sykdommer.
Tar du helgekurset i krystallterapi kan du helbrede alt!

Men det er da jeg spør, dersom dette virkelig er sant, hvorfor gjør ikke de som tar den lange veien det samme? Kan det hende at mange som lover helbredelse ikke gjør dette? 

Høres det for godt til å være sant, er det som regel det.

Dette gjelder ikke bare innen alternativ medisin, mange lover snarveier, og vær veldig skeptisk til disse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Dikt - så mange spørsmål

 da tidemand og gude malte brudeferden i hardanger hadde de lest avisen hadde de lest om gutten som løp over gangbruen drep denne negeren ro...

Populære innlegg