fredag 21. januar 2022

Det ene spørsmålet konspirasjonsteoretikere aldri besvarer

Jeg leste for noen år siden Anthony Beevors murstein om den andre verdenskrigen, og festet meg ved noen setninger fra boken:

"Den britiske ekspedisjonshæren, som nå befant seg langs den ynkelig smale elven Dijle, og de franske formasjonene som var på vei til sine stillinger, fikk liten oppmerksomhet fra Luftwaffe. Dette bekymret enkelte av de mer klarsynte offiserene, som lurte på om de var på vei inn i en felle." (Beevor, 2012)

Soldatene fikk ikke motstand i sin fremrykning, og det burde fått alarmklokkene til å ringe for de britiske og franske styrkene. Hvorfor bombet ikke Luftwaffe dem? Hvorfor ville motstanderne gjøre det lett for de allierte? Dersom noe er langt enklere enn det burde være, bør du ikke da stoppe opp og reflektere?

Da jeg leste disse setningene, tenkte jeg umiddelbart på hvordan dette kan appliseres på eget liv. Dersom oppgaven virker for lett, er det da mulig at du ikke har forstått den helt? Hvis noen er helt enig med deg om noe som du trodde skulle være kontroversielt, har du da forklart det tydelig? Hvis du forventer motstand, men ikke får det, kan det være grunn til å revurdere det du driver med?

Dette fører meg over til konspirasjonsteoretikernes verden. I følge dem kryr det av koder overalt som konspiratørene legger inn overalt. Bygg er formet som ugler, symbolet på New World Order (angivelig). Man kan finne hvem som egentlig står bak ved å flytte på bokstaver i navn og titler (delta omicron --> media control), man kan studere logoer og symboler nøye, og oppdage de ondeste sammensvergelser. Slik tenker i hvert fall mange mennesker der ute. Det ligger koder ute, og det er opp til deg å finne dem og avsløre konspirasjonen.

Men er disse kodene skapt bevisst, eller er det bare tilfeldigheter?

Det er, slik jeg ser, tre alternativer:

1. Kodene du finner er rene tilfeldigheter. Hvis du leter etter anagrammer, vil du finne det meste til slutt. Hvis du leter etter mønstre, vil du finne dem.

2. Kodene er bevisst lagt ut for å villede deg. Det er en konspirasjon der ute, det er noen som i hemmelighet styrer verden, men de ønsker selvsagt ikke at du skal finne løsningen, så de forviller deg med koder, med symboler, med bygninger for å føre deg dit de ønsker. De VIL at du skal oppdage at "delta omicron" er anagram for "media control", siden den virkelige konspirasjonen er langt mer diabolsk. Du må derfor se bort fra alle koder du finner, siden disse utelukkende er avledninger.

3. De som styrer verden legger ut koder for at deres motstander (du) skal finne dem.

Jeg er relativt sikker på at alternativ 1 er korrekt, men la oss se bort fra dette for øyeblikket, og vurdere alternativ 2 og 3. Er ikke det andre alternativet langt mer sannsynlig enn det tredje? Hvorfor vil den nye verdensorden legge ut koder som folk flest kan finne så lett? Jeg kan se mange ulemper, men så og si ingen fordeler.

Det jeg savner er en forklaring på hvorfor alternativ 3 er mer sannsynlig enn 2. På samme måte som "enkelte av de mer klarsynte offiserene", er det ikke viktig å reflektere over hvorvidt du er på vei inn i en felle? Har ikke New World Order/ Frimurerordenen/ ZOG/ Illuminati en plan med disse kodene? Har de ikke egne avdelinger for desinformasjon, som også inkluderer anagrammer og symboler, alt utelukkende ment for å føre deg vill?

Bør ikke du, på samme måte som "de klarsynte offiserene", tenke deg litt om, og reflektere over hvor lett dette var?

Hvis du har planer for å svare på denne posten, er det altså dette ene punktet jeg forventer svar på. Hvordan kan du være sikker på at konspiratørene ikke er ett steg foran deg, og fører deg vill? Hvorfor er alternativ 3 mer sannsynlig enn alternativ 2?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Dikt - så mange spørsmål

 da tidemand og gude malte brudeferden i hardanger hadde de lest avisen hadde de lest om gutten som løp over gangbruen drep denne negeren ro...

Populære innlegg