mandag 20. mai 2013

Den hellige profeten Zargons testamente

Eutrions bok
Kapittel 1

1. Dette er den hellige profeten Zargons åpenbaringer, slik de ble overbrakt ham av engelen Erutrion.
2. Jeg er Erutrion, jeg kaller deg Zargon til å fortelle mennesker om jordens og himmelens skaper Aro og han sønner Amo og Amen og hans døtre Eli og Elido.
3. I begynnelsen var Aro, gudenes konge og stamfar til alt som lever. Verden var leire og befant seg i stummende mørket under herredømme av Orun og hans tjenere.
4. Aro befalte: La mitt lys skinne på jorden og la Onun og hans tjenere trekke seg tilbake til skyggene. Aro skapte solen, den som skinner på jorden hver dag.
5. Aro skapte sønner og døtre og ga dem alle befalingen om å skape verden i Aros bilde.
6. Amo var skulptør. Han grep leire og formet den til fjell og daler, til trær og busker, til dyr og fugler.
7. Eli var maler, hun grep sin pensel og malte fjellene og dalene, trærne og buskene, dyrene og fuglene, i de skjønneste farger.
8. Amen var livgiver. Hun gikk rundt blant alt Amo hadde formet, alt Eli hadde malt og valgte seg ut alle planter, alle dyr, alle fisker. Hun bøyde seg ned og blåste på dem.
9. Elido var skjønnhet. Hun valgte seg ut hvert av dyrene og kysset dem og ga dem sin kjærlighet.
10. Gudene samlet seg og så ut over jorden, ut over havene. Dyrene på marken bøyde sine hoder i tilbedelse til dyrenes herre Aro, fuglene fløy i sirkel rundt himmelens tak og priste fuglenes herre Aro, fiskene danset under havoverflaten i sin hyllest til fiskenes konge Aro.
11. Da trådte Aro ned sine sønner og døtre og sa: Dere må skape en vokter til fjellene, til dalene, til fiskene, til dyrene, til trærne.
12. Amo grep leire og formet to mennesker.
13. Eli grep sin pensel og ga menneskene farge i håret, i huden, på tennene og på leppene.
14. Amen blåste luft i nesen på dem begge, og de våknet til liv. De reiste seg begge, så på verden, på himmelen og på hverandre, men de følte ikke noe.
15. Elido kysset menneskene på munnen og med ett elsket de hverandre.
16. Elido talte: Dere skal kalle hverandre Mann og Kvinne. Dere skal elske hverandre slik skogen elsker sine trær og slik fjellet elsker sin stein.
17. Da talte Amo: Dere er satt til å vokte over fjellene og dalene, over trærne og buskene, over fiskene i havet, over dyrene på marken og over fiskene ved himmelens porter. Hold dere unna skyggene og Onuns tjenere og følg min fars bud, så vil deres slekt mangfoldiggjøres og dere vil leve i evighet i Aros nærhet.
18. Da talte alle gudesønnene og alle gudedøtrene i kor: Pris Aro, guders og menneskers skaper. Alt er blitt til ved Aro, alt ville forgå om Aro forlot oss. Prise Aro. Hyll guders og menneskers skaper.
19. Dette er de ord den hellige profeten Zargon mottok fra engelen Erutrion om himmelens og jordens skapelse.Kommer senere:
- Om hvordan Onun fikk makt over menneskeheten og hvordan ondskapen kom inn i verden igjen
- Hvorfor vi har regnbue, lyn og torden
- Hvorfor flaggermusen har vinger
- om helten Aronidas og hvordan han forførte Elido
- Aronidas og hans kamp med Onun

Dette siste avhenger imidlertid om hvorvidt inspirasjonen kommer over disipplenen av Zargon (forfatteren av denne bloggen) og han blir inspirert til å videreformidle mesterens profetier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Historieressurser - Antikkens Hellas VGS

 Dette er en ressursbank for historielærere som skal undervise om antikkens Hellas. Bloggposten er inndelt i forskjellige ressurser. Den vil...

Populære innlegg