mandag 23. april 2012

"Homoekteskap fører til pedoekteskap!"

Homofile ekteskap fører til ekteskap mellom voksne og barn i fremtiden. Dette er et argument som har blitt ført igjen og igjen og igjen. Sier man ja til det ene, vil man nødvendigvis si ja til det andre.

Dersom homofilt ekteskap fører til slutt til ekteskap mellom voksen og barn, fører ikke da dekriminalisering av homofili til dekriminialisering av pedofili? Logikken er vel strengt tatt den samme, ekteskap av den ene typen vil føre til ekteskap av den andre, da må vel dekriminalisering av det ene naturlig nok føre til dekriminalisering av det andre?

For så vist jeg vet er det svært få kristne som ønsker å forby homofil praksis, de ønsker bare ikke at de skal være tillat for dem å gifte seg. Dersom to menn ønsker å leve sammen i et seksuelt forhold er det få som tar til orde for å forby dette. Dersom de ønsker å invitere til swingersparty hver helg, er det igjen få som tar til orde for forbud. Selv ikke når de offentlig innrømmer at de praktiserer samkjønnslig seksuell omgang er det kristne som tar til orde for statlig reguleringer. Er ikke kristnes stilltiende aksept av dette et stilltiende aksept av pedofili i fremtiden? Hvorfor er det bare homofile ekteskap som fører til pedofile ekteskap, hvorfor fører ikke homofil praksis til det samme?

2 kommentarer:

 1. Sånn som du formulerer det, er dette sjøvsagt tullete, men ein kan formulere eit liknande argument som ikkje er feilaktig:

  Dersom grunnen til at vi bør tillate homofile ekteskap er at "det bør vere lov, så lenge det er mellom samtykkande vaksne menneske" (eller noko i den duren, det har vel blitt argumentert ganske masse?) så er det ingen grunn til at vi ikkje også bør legalisere t.d. fleirkoneri, så lenge det er mellom samtykkande vaksne (barn bør sjølvsagt haldast utanfor dette uansett).

  Sjølvsagt kan ein bare seie "Ja, vi bør legalisere det også", men overraskande mange gjer ikkje dette.

  SvarSlett
 2. For det første, det var ikke innvendingen jeg skrev om. Jeg tok for meg et argument som blir brukt, og jeg viser hvordan dette argumentet ikke henger på greip.

  Det er fire faktorer i ekteskap.
  1. Alder.
  2. Kjønn.
  3. Antall.
  4. Frivillighet.

  Debatt rundt kjønnsnøytrale ekteskap har kun foregått i forhold til faktor 2. Faktor 1 har aldri vært nevnt, heller ikke faktor 3, og alle er enige i faktor 4. Hvorfor må vi trekke inn andre faktorer når vi diskuterer dette, vi gjør det da aldri ellers?

  Dersom en bedrift diskriminerer pga kjønn, er det ingen som sier at motstand mot dette fører til barnearbeid.

  SvarSlett

Historieressurser - Antikkens Hellas VGS

 Dette er en ressursbank for historielærere som skal undervise om antikkens Hellas. Bloggposten er inndelt i forskjellige ressurser. Den vil...

Populære innlegg