fredag 31. mai 2013

Hyllest til fornuftens fanebærer - Yousef Bartho Assidiq


Om du ønsker å lese flere hyllester, klikk her.

Mange av dem som har blitt hyllet på denne listen har opplevd mye stygt for sine meninger, men trolig har ingen av dem opplevd så mange trusler og hatmeldinger som konvetitten Yousef Bartho Assidiq. Angivelig burde han ha blitt skutt den 22. juli, samtidig er han visst "en landsforræder og et svin".

Yousef er ikke en av dem som blir invitert hjem til middag av våre venner fra ytre høyre. For enkelte er han symbolet på en landssviker. Ikke bare valgte han å konvertere til islam, han har også blitt en symbol på den norske konvetitten, han som kan velge en annen tro uten å miste sin norske identitet.

Jeg har aldri hatt gleden av å møte Yousef, men etter hva felles bekjente kan bekrefte er han "positiv, inkluderende og veldig engasjert". Han har blitt en uvurderlig alliert i kampen mot irrasjonelt islamhat, og han har også irettesatt mer fundamentalistiske muslimer for deres syn på homofile. Jeg takker for innsatsen, og tenker med gru hva som ville skjedd om jeg hadde opplevd det samme som ham.

Sagt av andre:
"Yousef Assidiq er en svært samfunnsengasjert og intelligent ung mann som er opptatt av dialog, samfunnsdebatt og bekjempelse av fordommer. Han er også en veldig svært verdifull stemme i kampen mot ekstremisme."
"Han må vere ein tolmodig sjel som held ut med all den driten."
 "Når jeg tenker på Yousef Assidiq så tenker på et stort brennende hjerte. Yousef er ærlig i sitt engasjement. Ærlig, uredd og energisk. Jeg beundrer det han forsøker å gjøre. Vi trenger ham og vi trenger at han blir hørt. Vi trenger en uredd norsk-muslimsk-pønker-brobygger med ADHD- energi og et hjerte som brenner for at vi skal vise hverandre aksept og omsorg for den vi er, uavhengig av hvor vi kommer fra og hva vi tror på og hvilke forutsetninger vi er født med. Yousef er en viktig stemme som vi trenger og som vi må ta godt vare på, i en verden hvor det å rive ned broer synes så mye enklere enn å bygge dem opp. Yousef er viktig!"
"Yousuf Assidiq har en ærlig stemme og gir av seg selv. Han tør å gå inn i ormebolet og stå i mot alle former for ekstremisme på en behersket og omtenksom måte. Selv om man er uenig i budskapet bør man tilegne seg debattformen til Yousuf. Han er dessverre en sjelden blomst, men det gjør hans stemme desto viktigere."


Foto er fra Facebook, jeg ville ikke be om tillatelse, siden han da ville få vite om dette på forhånd. Om bildet ønskes fjernet vil jeg selvsagt gjøre det.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Å sende epost til Human- Etisk Forbund

 Jeg har tidligere vært aktiv i Human- Etisk Forbund, både sittet i styre i lokallag og vært instruktør for humanistisk konfirmasjon. Jeg ha...

Populære innlegg