tirsdag 21. mai 2013

Den hellige profeten Zargons testamente, del 2


Erutrions bok
Kapittel 2

1. Gudesønnene og gudedøtrene førte Mann og Kvinne til en slette og erklærte: Her er et godt sted å bo. Dere må bygge et hus hvor dere kan skape nytt liv og bli mange. Hold dere unna skyggene, der bor Onun og hans tjenere.
2. Amo ga Mann en øks og erklærte: Vokt dette verktøyet, det er gitt deg av en Gud. Du skal hedre det og bruke det til å bygge deg et hus for deg og din kvinne.
3. Eli ga Kvinne en bue og erklærte: Vokt dette våpenet, det er gitt deg av en Gudinne. Du skal hedre det og bruke det til å fange dyr dere skal spise.
4. Amen ga Mann et sverd og erklærte: Vokt dette våpenet, det er gitt deg av en Gud. Du skal hedre det og bruke det til å forsvare deg og din kvinne mot Onuns tjenere.
5. Elido ga Kvinne et smykke og erklærte: Vokt dette smykket, det er gitt deg av en Gudinne. Du skal bruke det til å spre kjærlighet og glede din Mann.
6. Gudene forlot Mann og Kvinne, og Mann grep Øksen og Sverdet og hugget ned det største treet han kunne finne. Han kappet det deretter opp i planker og bygget et hus for ham og Kvinne.
7. Kvinne grep Buen. Hun skjøt et stort dyr som hun deretter bar hjem.
8. Om kvelden tok Kvinne på seg smykket, og Mann ble grepet av kjærlighet.
9. Kvinne fødte en sønn. Da holdt Mann ham høyt opp mot himmelen og erklærte: denne sønn er gitt meg av Amo og han skal hete Amonis. Dette betyr "Amos gave". Når han er gammel nok til å løfte den skal han bli gitt min øks, for han skal være stamfar til alle som bygger.
10. Kvinne fødte så en datter, og hun la henne inntil sitt bryst og utbrøt: denne datter er gitt meg av Eli, hun skal hete Elini. Dette betyr "Elis smykke". Når hun blir gammel nok til å spenne den vil hun bli gitt min bue, for hun skal være stammor til alle som sanker og fanger mat.
11.  Kvinne fødte så en sønn. Da løftet Mann sønnen opp mot himmelen og utbrøt. Denne sønn er gitt meg av Amen og han skal hete Amenis. Dette betyr Amens Gave. Når han er gammel nok til å svinge det vil han bli gitt mitt sverd, for han skal bli stamfar til alle som kjemper mot Onun og hans tjenere.
12. Kvinne fødte så en datter, og hun la henne inntil sitt bryst og utbrøt: denne datter er gitt meg av Elido, og hun skal hete Elidini. Dette betyr Elidos smykke. Når hun blir gammel nok til å elske en mann skal hun bli gitt mitt smykke, for hun skal være stammor til alle sangere, til alle dansere, til alle tenkere og alle drømmere.
13. Gudesønnene og Gudedøtrene så alt dette og menneskenes takksigelser behaget dem.
14. Dette er de ord den hellige profeten Zargon mottok fra engelen Erutrion om den første familie som vandret på jorden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Dikt - så mange spørsmål

 da tidemand og gude malte brudeferden i hardanger hadde de lest avisen hadde de lest om gutten som løp over gangbruen drep denne negeren ro...

Populære innlegg