onsdag 4. desember 2013

Hyllest til fornuftens fanebærer - Bjørn Stærk


Les gjerne denne først.

Vil du lese resten av hyllestene?
Vil du bidra?

Bjørn Stærk er en av de personene jeg aldri har møtt, men jeg som likevel føler at jeg har et visst felleskap med gjennom alt han han skrevet på nettet. Bjørn kan kanskje omtales som en renessansemann, han har kunnskaper om det meste, og deler dem gladelig med oss andre. Det må imidlertid innrømmes at det til tider kan være litt irriterende at han vet så mye, spesielt med tanke på at han er yngre enn meg. Da kan jeg ikke unnskylde meg med at jeg vil ta dem igjen når jeg blir eldre. Litt for ofte tar jeg meg også selv i å tenke at "søren, den artikkelen der burde det vært jeg som skrev, om jeg bare hadde hatt energi til å sette meg inn i temaet og intelligens nok til å tenke ut tankene."

Bjørns artikkel om de kristenkonservative har blitt lest av veldig mange, og når vi ser at en biskops eneste svar er mistenkeliggjøring forstår vi at Bjørn har truffet blink. I tillegg har han hatt et utmerket kapittel om den tidlige bloggingens historie i antologien "Gi meg en scene". I tillegg til dette har han utgitt flere bøker, en der han skriver om ytringsfrihet, en annen der han tar opp kulturkrigen mellom Norge og Sverige.

Flere artikler han har skrevet må trekkes frem. For det første må han roses for den grundige gjennomgangen av klimaforskningen han presenterte i fjor høst. I tillegg må jeg trekke frem hans analyser av det høyreekstreme miljøet. Vi gleder oss til å lese hans fremtidige skriverier.


Sagt av andre

"Bjørn er en lur mann - en av de lureste jeg vet om. Jeg tror han tenker hele tiden, og så tror jeg han tenker på dette også. Altså: han hever seg over eller dukker under og forsøker å se ting fra nye kanter. Det betyr at selv om vi ser forskjellig på en del ting (Bjørn er selverklært a-teist mens jeg er selverklært teist) har vi alltid gode samtaler, tidvis med mye humor og tidvis med mye ettertanke. Det er ikke lett å lure Bjørn med gode argumenter, det er en god egenskap. Og så bryr han seg om, det er ikke så dumt det heller når man kaster seg ut i brannfaklenes medieverden"

Morten Dahle Stærk


(Foto:Arnfinn Pettersen)

2 kommentarer:

  1. Enig i rosen til Stærk. Men hva er det i Sommerfeldts svar til artikkelen som kvalifiserer til "mistenkeliggjøring"?

    SvarSlett

Problemet med falsk balanse

Denne teksten er tidligere delt av meg på Facebook, men jeg tenkte den kanskje ville nå flere om jeg også skrev den på bloggen min. Det er...

Populære innlegg