onsdag 11. september 2013

Kjære svensker (et hjertesukk etter det norske valget)

Jeg vet dere er livredde for tiden. Jeg vet også at dere ikke forstår et ord av hva jeg skriver, og at jeg dermed kun skriver for mine kjære landsmenn, fascistene og fascismefornekterne. Jeg vet også at dere egentlig ikke bryr dere om hva en nordmann mener om fascisme siden vi tross alt valgte en slik styreform i hele fem år, mens dere tross alt bare sendte dem på togtur gjennom deres flotte land.

Dere har sett det ingen nordmenn har sett. Vi får fascister inn i regjeringen nå, eller muligens bare fascister light, eller i beste fall har bare et mørke senket seg over Norge. Sverigedemokratenes søsterparti i Norge skal styre landet.

Jeg kommer ikke til å forsvare FrPs politikk, og jeg kommer aldri til å stemme på dem (igjen), men jeg kan ikke sitte rolig og se dere håner deres naboland på denne måten. Dere viser ikke bare forakt for FrP, dere håner ikke bare deres velgere, dere håner hele det norske folk.

Du skal lete med lys og lykte for å finne noen i Norge som er enige i deres konklusjoner. Let blant sosialister, spør valgforskere, undersøk hva ekstremismeforskere sier, du vil finne mange som heller spiser en bolle kakerlakker utgått på dato enn å stemme FrP, men du vil ikke finne mange som vil kalle dem fascister.

Det er i dette deres hån mot nordmenn ligger, at ekspertene som jobber med norsk politikk, at sosialister som avskyr Siv og Per trekker andre konklusjoner bryr ikke dere dere om. Dere vet mer enn nordmennene. Dere vet mer enn Jens Stoltenberg. Dere vet mer enn Frank Aarebrot. Dere vet mer enn foreningen Vepsen. Dere kan så mye, selv om dere trolig ikke har mer enn en overfladisk kunnskap om norsk politikk.

Kjære svensker, hvem er Bård Hoksrud? Hvem er Inga Marte Thorkildsen? Heikki Holmås? Dagrun Eriksen? Per Olaf Lundteigen? La meg gjette, du aner ikke hvem de er. Og likevel vet du mer om norsk politikk enn de som kjenner godt til alle disse?

Kjære svensker, dere har blitt venstresidens Tea Party, der teabaggerne i USA kaller Obama kommunist kaller dere FrP fascister, og begge gjør det mot bedre vitende.

Her er et forslag, neste gang dere planlegger å skrive en kronikk, en artikkel eller en bloggpost om norsk politikk, send den først til en nordmann. Det er sikkert nok av politiske journalister som er villige til å gi dere litt korreksjoner eller enda bedre, anbefale bøker om norsk politikk. Da slipper dere å dumme dere ut hver gang dere er i nærheten av et tastatur.

Hilsen en nordmann som nettopp hjalp fascistene inn i regjeringen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Problemet med falsk balanse

Denne teksten er tidligere delt av meg på Facebook, men jeg tenkte den kanskje ville nå flere om jeg også skrev den på bloggen min. Det er...

Populære innlegg