torsdag 29. november 2012

Nye vitenskapelige loverJeg stilte endel skeptikere i en gruppe følgende om de hadde noen vitenskapelige lover, ikke ulikt Goodwins eller Poes lov. De leverte så det holdt:
 1. Thorsens første lov: En persons grad av ydmykhet er omvendt proporsjonal med hvor ofte vedkommende nevner den.
 2. Langbergs første lov: Dersom noen bruker Nyhetsspeilet som "troverdig kilde" i en diskusjon om hva som helst, taper hen øyeblikkelig diskusjonen og blir ledd ut av de andre deltakerne.
 3. Davidsens første lov: Alt du vet om middelalderen er feil.
 4. Davidsens andre lov: Har Dan Brown sagt noe, er det sannsynligvis feil.
 5. Davidsens tredje lov: Har Dawkins sagt noe utenfor sitt eget fagfelt er det sannsynligvis feil.
 6. Simonsens første lov: Hvis en behandler drar inn kvantefysikk som en forklaring på sin behandlingsform, så er behandlingen bullshit.
 7. Simonsens andre lov: Når nerder er samlet, går sjansen for at en av de begynner å sitere Monty Python and the Holy Grail mot en.
 8. Eigs første lov: Hvis konspirasjonsteori er en del av begrunnelsen for at en påstand ikke er anerkjent, er påstanden sannsynligvis feil.
 9. Ryghs første lov: Om noen bruker det faktum at kirken tok feil da de fordømte Galileo som et argument for sin teori, er teorien deres antagelig feil.
 10. Hopes første lov: En konspirasjonsteori vil, gitt tilstrekkelig tid, inkludere jøder i teorien.
 11. Hopes andre lov: Hvis du har en grad i en hardere vitenskap, tror du automatisk at du har det samme i de mykere vitenskaper.
 12. Hopes tredje lov: Funnet av Den Store Sannheten blir alltid fulgt av en rekke små løgner.
 13. Mannes pedagogiske konstanslov: Den nye pedagogikken er god, men den gamle var dårlig.

4 kommentarer:

 1. Melands første lov: Overbevisningen om en påstands sannhet er omvendt proporsjonal med kvaliteten til de refererte kilder.

  SvarSlett
 2. Melands andre lov: Samtidig observasjon av et objekts bølge- og partikkelegenskaper er kun mulig under påvirkning av alkohol.

  SvarSlett
 3. Hei.
  De er ikke så dumme. Jeg lager kanskje en ny liste om en stund.

  SvarSlett
 4. Aanonlies lov: "Det er fullt mulig å ha det moro uten å drikke. Det er også fullt mulig å drikke uten å ha det moro."

  SvarSlett

De lettkrenkede - og hvorfor du skal ignorere dem

Vi har lagt bak oss en juletid hvor en professor klaget på "hvit jul" og en mor reagerte på "Er det noen snille barn her"...

Populære innlegg