torsdag 29. november 2012

Nye vitenskapelige lover



Jeg stilte endel skeptikere i en gruppe følgende om de hadde noen vitenskapelige lover, ikke ulikt Goodwins eller Poes lov. De leverte så det holdt:




  1. Thorsens første lov: En persons grad av ydmykhet er omvendt proporsjonal med hvor ofte vedkommende nevner den.
  2. Langbergs første lov: Dersom noen bruker Nyhetsspeilet som "troverdig kilde" i en diskusjon om hva som helst, taper hen øyeblikkelig diskusjonen og blir ledd ut av de andre deltakerne.
  3. Davidsens første lov: Alt du vet om middelalderen er feil.
  4. Davidsens andre lov: Har Dan Brown sagt noe, er det sannsynligvis feil.
  5. Davidsens tredje lov: Har Dawkins sagt noe utenfor sitt eget fagfelt er det sannsynligvis feil.
  6. Simonsens første lov: Hvis en behandler drar inn kvantefysikk som en forklaring på sin behandlingsform, så er behandlingen bullshit.
  7. Simonsens andre lov: Når nerder er samlet, går sjansen for at en av de begynner å sitere Monty Python and the Holy Grail mot en.
  8. Eigs første lov: Hvis konspirasjonsteori er en del av begrunnelsen for at en påstand ikke er anerkjent, er påstanden sannsynligvis feil.
  9. Ryghs første lov: Om noen bruker det faktum at kirken tok feil da de fordømte Galileo som et argument for sin teori, er teorien deres antagelig feil.
  10. Hopes første lov: En konspirasjonsteori vil, gitt tilstrekkelig tid, inkludere jøder i teorien.
  11. Hopes andre lov: Hvis du har en grad i en hardere vitenskap, tror du automatisk at du har det samme i de mykere vitenskaper.
  12. Hopes tredje lov: Funnet av Den Store Sannheten blir alltid fulgt av en rekke små løgner.
  13. Mannes pedagogiske konstanslov: Den nye pedagogikken er god, men den gamle var dårlig.

4 kommentarer:

  1. Melands første lov: Overbevisningen om en påstands sannhet er omvendt proporsjonal med kvaliteten til de refererte kilder.

    SvarSlett
  2. Melands andre lov: Samtidig observasjon av et objekts bølge- og partikkelegenskaper er kun mulig under påvirkning av alkohol.

    SvarSlett
  3. Hei.
    De er ikke så dumme. Jeg lager kanskje en ny liste om en stund.

    SvarSlett
  4. Aanonlies lov: "Det er fullt mulig å ha det moro uten å drikke. Det er også fullt mulig å drikke uten å ha det moro."

    SvarSlett

Dikt - så mange spørsmål

 da tidemand og gude malte brudeferden i hardanger hadde de lest avisen hadde de lest om gutten som løp over gangbruen drep denne negeren ro...

Populære innlegg