lørdag 9. juni 2012

Spørsmål til kristne, nr 3

Du kommer til himmelen, og du møter Gud ved himmelens port.
"Jesus er i helvete", sier Gud.
"Han viste seg å være en dårlig sønn, så jeg sendte ham dit. Jeg har hørt dine bønner, du gledet deg til å være i himmelen og sammen med Jesus, men skal du inn i Himmelen må du avsverge deg ham. Hans offer gjelder fortsatt, men du er selvsagt velkommen inn. Hvis du i stedet ønsker å reise til Jesus er du selvsagt hjertelig velkommen til det. Du vil være med Jesus, men du vil være i helvetet. Så hva velger du?"


Det jeg egentlig spør om er, elsker du Jesus eller elsker du det faktum at han kan tilby deg en plass i himmelen?3 kommentarer:

 1. Litt lettere å forstå her hva du egentlig er ute etter... Og lett å svare. Det er det sistnevnte som appellerer.

  SvarSlett
 2. Disse spørsmålene bygger stadig på premisser som jeg ikke helt ser at kristne kan dele... Hadde vi snakket om en tro basert på guder med ulike vesener og der Jesus kunne være noe annet enn Gud, hadde det muligens vært et meningsfullt spørsmål. Altså som å spørre om jeg velger Odin og Valhall eller min favoritt Tor som har havnet i Helheimen.

  I såfall hadde jeg helt klart valgt Odin, hvis noen er i tvil.

  Men når vi har å gjøre med en tro på at Jesus er Gud, og man elsker Jesus blant annet fordi han har vist oss noe av hva og hvem Gud er, blir spørsmålet ditt på linje med å lure på om man fortsatt hadde elsket sirkelen hvis den var firkantet.

  SvarSlett
 3. Okei, la oss ta det fra scratch. Jesus er GUD, GUD er Jesus - skjønner du ? så dvs at Gud kan ikke bare sende Jesus til Helvete for da må Gud og i helvete. Og hvorfor skal vi til himmelen hvis Gud er i Helvete? Og hvis Gud skulle kastet bort en del av seg selv (Jesus) ville jeg sammelignet det med at du hadde plutselig mistet 1/3 av kroppen din(inkl organer) Hadde du overlevd da? nope. Gud er en treenig (Gud,Jesus og DHÅ) de er sammen, ja - Gud gjorde seg om til et menneske og gav oss Jesus fordi Djevelen ødela forholdet mellom Gud og mennesket i Edens Hage. Så for meg så blir det et veldig kverrulerende spørsmål, da det teknisk sett ikke kan skje. Blir akkuratt som å spørre deg om du kan finne frem litt oksekjøtt om det ikke fantes en okse.

  Jeg vil til himmelen fordi ja, jeg ELSKER JESUS og og jeg elsker Gud - Jeg vil til det evige paradiset der den treeninge Gud holder til :)

  Håper du skjønte mitt svar på dette spørsmålet. Håper du får en flott onsdagkveld videre ;)

  SvarSlett