mandag 11. juni 2012

Regler som blir innført når jeg blir diktator

Jeg har tenkt over hvilke endringer som kommer til å bli innført når jeg blir diktator. Dette er en foreløpig liste. Jeg kommer til å:
 1. Forby ordene "tanteunge" og ""onkelunge". Vi har niese og nevø, vi trenger ikke nye tullete ord for mennesker som ikke klarer å si en "i" etterfulgt av en "e". Jeg vet, det er slitsomt å snakke korrekt.
 2. Forby uttrykket "holdt jeg på å si". Du holdt ikke på å si det, du sa det. Hvis du skal bruke uttrykket kan du si "Nå holdt jeg på å si..." og ikke si noe mer enn det. Da holdt du på å si noe, og du sa det ikke.
 3. Internere i leire folk som ødelegger en tekst ved å legge inn "vedkommende" i stedet for å skrive "han" eller "hun". Jeg vet, du vil ikke fremstå som mannsjåvinist, derfor vil du heller fremstå som tulling.
 4. Dømme til piskeslag mennesker som bruker utrykket "og jeg bare, øøøh". Ingen spesiell grunn egentlig, jeg liker bare å se folk bli pisket.
 5. Dømme like hardt idioter som konsekvent bruker etternavnet til en person fordi de ikke vil bruke et personlig pronomen. Eksempel: "Johansen skriver x, men her mener jeg at Johansen tar feil." Å bruke "hun" har tydeligvis blitt en hersketeknikk.
 6. Dømme til straffearbeid mennesker som bruker "han" i objektsform. Det heter "ham", din gjøk.
 7. Innføre en komite som vurderer beskyldninger om hersketeknikk. Dersom du havner på forsiden av en avis fordi du beskylder en annen for å bedrive hersketeknikk, og det viser seg at du bare er hårsår straffes du til vasking av hundre rumper på aldershjem og plukke  femti kilo søppel langs motorveien.
 8. Fengsle folk som ikke forstår at det heter "briller" og ikke "en brille". Det finnes ikke entallsform av briller, din språkslamp.
 9. Henrette mennesker som tror at "Hvordan går det?", er et ønske om informasjon. Folk som begynner å legge ut om alle problemene sine kan ikke gå rundt fritt og plage skikkelige folk.
 10. Gi kraftige bøter til mennesker som maltrakterer sitater. Er det mer mellom himmel og jord enn hva vi vet? Nei, din ignorant, "There are more things in heaven and earth, Horatio, Than are dreamt of in your philosophy". Lær deg sitatet korrekt, din noldus.
 11. Straffe mennesker som ikke vet hva et superlativ er. Sportskommentatorer som sier "det er ikke mulig å bruke andre superlativer enn fantastisk!", mister umiddelbart jobben. Det er ikke et superlativ, din idiot.
Det får holde for øyeblikket, men nå er dere i hvert fall forberedt til revolusjonen. 

9 kommentarer:

 1. Jeg tror du må begynne i andre enden.. først bli diktator, så fremme lover og regler. Alternativt lage en ny liste med "Gratis sukkerspinn til alle" også bryte valgløftene...

  SvarSlett
 2. Vel, revolusjonen kommer snart uansett, så det blir ikke et problem.

  SvarSlett
 3. Kanskje jeg skal bli diktator
  holde taler
  lese kart
  anlegge en liten bart

  -RR

  Hva med buksa mi, må jeg droppe den akkurat som jeg også må droppe brillen min?

  SvarSlett
 4. Henrette mennesker som tror at "Hvordan går det?", er et ønske om informasjon.

  Hva med heller å henrette alle de som spør "Hvordan går det" som introduksjon til overfladisk small talk, og som overhodet ikke er interessert i hvordan du faktisk har det?

  SvarSlett
 5. Nydelig!!!

  Kan du legge til en streng straff for folk som ikke skjønner forskjellen på partisipp og adjektiv, og dermed sier f eks "vi er opptatte av ...", "vi er interesserte i ..." eller "de ble meldte savnet". Sistnevnte er en så grov overskridelse at man bør vurdere livsvarig fengsel.

  De som sier "nødvendigvis ikke" i stedet for "ikke nødvendigvis" ligger også tynt an.

  SvarSlett
 6. Oj. Nå ser jeg at du selv har sagt "nødvendigvis ikke", i posten om hard og myk skeptisisme. Ergo er du blant dem som ligger tynt an når JEG blir diktator ...

  SvarSlett
 7. Nåja, er det nå så farlig? Jeg er sikker på at Cicero og Caesar var veldig opptatt av hvordan latin SKULLE være, men det var like fullt ingen som snakket slik de skrev. Klart det SKAL stå ham, og ikke han, og klart sitatene SKAL være slik og ikke slik, men er det nå så viktig?

  Språk eksisterer for å kommunisere, og så lenge budskapet blir kommunisert burde slike småting være lette å ignorere.

  PS (her brukt grusomt feil): At mennesker kan ta et sitat ut av dets sammenheng og omformulere det eller bruke det til noe nytt er i mine øyne et tegn på vår høye intelligens. Vi kopierer ikke sitater, vi anvender dem. Tolkien ville (eller burde i alle fall) vært stolt

  SvarSlett
 8. Det er ofte ikke veldig farlig, men siden språk brukes til å kommunisere er det faktisk ganske viktig at vi er rimelig enig om hva ord og uttrykk betyr. For eksempel, for å sitere meg selv, er det stor forskjell på "ikke nødvendigvis" og "nødvendigvis ikke". Og selv om jeg skjønner hva folk mener - at når de sier "nødvendigvis ikke" mener de som oftest "ikke nødvendigvis", kan det tenkes situasjoner hvor det kan bli vesentlig.

  Det klassiske telegrammet "heng ham, ikke vent til jeg kommer", er et eksempel på kommafeil som fikk dødelig utfall. Tygg litt på den. ;)

  SvarSlett

De lettkrenkede - og hvorfor du skal ignorere dem

Vi har lagt bak oss en juletid hvor en professor klaget på "hvit jul" og en mor reagerte på "Er det noen snille barn her"...

Populære innlegg