lørdag 28. mars 2015

Hyllest til Fornuftens Fanebærer - Amal Aden

Hvis du lurer på hva Fornuftens Fanebærere er for noe, klikk her.
Hvis du vil lese om de andre på listen klikk her.

Jeg har hatt gleden av å møtte Amal to ganger, en gang i Bergen og en i Hønefoss. Nå er dette en person som burde havnet på listen for lenge siden, og det gjelder kanskje også flere av de som jeg skal legge ut den nærmeste dagene.

Amal er det vi kan kalle en levende legende. Hun kom til Norge som flyktning og med tanke for alt hun har gjort for sine medmennesker skal vi være glade for at hun kom hit. Jeg har hatt gleden av å lese en av hennes bøker, Min drøm om frihet, og det blir garantert ikke den siste.

Fanebærere har gjennom historien ofte kjent på kroppen, og denne fanebæreren har måtte stå tåle mye. Hun får hatbrev, drapstrusler og har også opplevd å bli fysisk angrepet. Hun er til og med så mye hatet at politiet til og med har bedt henne legge bånd på seg. Amal blir hatet både av islamofobene og islamistene.

Amal er et eksempel til oss alle som lever i trygge Norge, fordi hun viser oss at det å stå opp for det som er sant og rettferdig kan komme med en pris. Om jeg står opp for ytringsfriheten og legger ut bilder som får andre drept, så er risikoen minimal. Det koster meg ingenting å stå opp for homofile, for innvandrere, for muslimer, for Amal koster det mye.

Vi kan aldri vite hvordan det er å leve med det hatet som Amal føler, men det er fordi det er andre som har gått foran oss, som tok hatet på sin kappe, som kjempet for mine rettigheter. Jeg kan si og mene hva jeg vil fordi det var noen som tok kampen før meg. Amal tar kampen i dag for at andre senere kan bli like heldige som meg.

Sagt om Amal av andre

Amal Aden er et fyrtårn og en ledestjerne i den norske debatten. Hun er også et symbol på hvorfor vi fortsatt må kjempe for ytringsfriheten. Amal Aden har betalt en altfor høy pris for å delta i den offentlige debatten. Likevel fortsetter hun. Det burde vi alle sette oss ned og tenke over, og deretter takke henne for.

Caterina Cattaneo


Amal har et ektefølt engasjement som ingen som har møtt henne kan benekte.


(Om du ønsker å skrive noe her, send meg en melding og jeg vil oppdatere posten)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Å sende epost til Human- Etisk Forbund

 Jeg har tidligere vært aktiv i Human- Etisk Forbund, både sittet i styre i lokallag og vært instruktør for humanistisk konfirmasjon. Jeg ha...

Populære innlegg