mandag 21. oktober 2013

Bli kjent - opplegg for konfirmasjonsundervisning

Dette er ment som et bli kjent-opplegg for konfirmasjonsundervisning. Det har ikke blitt testet ut ennå, så jeg kan ikke garantere at det fungerer, men om du har lyst til å sjekke det ut, føl deg fri. Det er i utgangspunktet beregnet på humanistisk konfirmasjon, men det skal ikke være et problem å bruke det i skolen eller som en del av kirkens konfirmasjon.

Dersom noe ikke fungerer eller om noe er uklart, føl deg fri til å legge igjen en kommentar. Samtidig, om du skulle bruke dette, og det fungerer, legg også gjerne igjen en liten hilsen.

Last ned dokumentet her.Fremgangsmåte:
1.    Klipp ut alle kortene og legg dem med baksiden opp.
2.    Fordel kortene blant konfirmantene.
3.    Fortell konfirmantene at dette er et samarbeidsspill, målet er ikke at en skal vinne, målet er å finne ut ting.
4.    Be konfirmantene snu ett og ett kort og lese påstanden (alle gjør dette samtidig). Stemmer denne med deres liv legges kortet til side. Stemmer det ikke sender de kortet videre til konfirmanten til høyre som legger kortet nederst.
5.    Etter en stund ber man konfirmantene lese opp en eller flere av lappene som de sier stemmer med dem. Les gjerne også noen av de lappene som ikke gjelder for noen av dem.


Eksempel: Lise snur ett kort hvor det står «Du har vært i Sverige».
Det har hun, så hun beholder det kortet og legger det ned må tekstsiden opp og snur neste. Der står det «Du har spist pizza den siste uken».

Det har hun også, så hun beholder også det. Så snur hun kortet «Du har vært på kino den siste uken». Det har hun ikke, så det kortet gir hun videre til Jens som sitter ved siden av. Han legger kortet nederst i sin bunke og begge snur det øverste kortet i sin bunke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

De lettkrenkede - og hvorfor du skal ignorere dem

Vi har lagt bak oss en juletid hvor en professor klaget på "hvit jul" og en mor reagerte på "Er det noen snille barn her"...

Populære innlegg