onsdag 4. mai 2022

Spill til undervisningen

Her er de fleste av spillene jeg har utviklet. Noen har jeg utviklet på oppdrag, så jeg kan ikke dele dem her. Ellers har jeg ikke inkludert puslespillene her, noen av dem kan du finne her.


Kortspill om menneskerettigheter
Du deler ut menneskerettigheter til elevene som de er fotballkort, og deretter kan de bytte mellom seg.

Tilslutt kan de rangere rettighetene, og vurdere selv hvem de anser som viktigst.Kritisk tenkning - spill
Kortspill hvor elevene skal late som de er slangeoljeselgere som har kur mot det meste. En spiller pasient, de andre skal selge en kur mot den sykdommen som pasienten har. Etterpå velger pasienten den som overbeviser mest.


Spillet kan brukes som en introduksjon til kritisk tenkning, om mirakelkurer, og viser at man ikke alltid stole på hva man blir presentert.
Rollespill - andre verdenskrigRollespill, utviklet med andre lærere, hvor elevene spiller forskjellige roller under andre verdenskrig, og hvor de skal utføre oppdrag utenfor timen.

Vedlagt ligger roller og nødvendige dokumenter. Det er viktig at læreren setter seg godt inn i reglene og rollene og setter sammen et sett som passer til egen klasse. Du kan vurdere om elevene skal trekke roller eller om du bestemmer på forhånd hvem som skal være hva.

Bytt også ut kodenavnene og kodene.Spørsmålskort - nynorskDel ut til elevene og be dem klippe ut kortene. De kan nå enten bruke dem til å teste seg selv, eller de kan lage en konkurranse. To og to elever bruker en bunke. En trekker et kort, svarer på spørsmålet og sjekker på baksiden. Dersom svaret er korrekt, beholdes kortet. Dersom det er feil legges det nedest i bunken. Så er det neste elevs tur. Til slutt teller man opp kortene, og ser hvem som har flest.

Alternativt kan du be elevene lese gjennom, legge bort ti kort som de er sikker på at de kan. Så kan de teste hverandre og se om de kan de ti kortene.
Spillkort antikkenKort med de mest kjente personene fra bronsealderen i antikken. Kan brukes på mange forskjellige måter.

Perserne kommer - hva gjør du?


Veivalgsøvelse om perserkrigene. Du er leder for den athenske bystaten, og du blir tvunget til å ta forskjellige valg. Skal du overgi deg og byen din? Skal du vente på spartanerne? Skal du forlate de skadede etter slaget ved Marathon? Elevene får utdelt kort og får flere alternativer å velge mellom. Elevene velger ved å spørre læreren om kort.


Spill - antikkens Hellas
Et kortspill med 100 kort. Det kan spilles på forskjellige måter.

1. Spill Memory, der elevene forsøker å matche samme bokstav i hjørnet.

2. Spill et avansert memory, der man får poeng avhengig av hva du spør om.

3. Bruk personkortene og spill en variant av Cards Against Humanity. Still spørsmål som "Hvem vil du helst intervjue i skoleavisa". eller "Hvem tror du innerst inne var snill".


Roma - kortspill
Et kortspill med 92 kort. Spilles som kortspillet over.
Spill om den franske revolusjon


Et kortspill med 74 kort. Spilles som kortspillet over.30 personer fra Romerriket - kort
30 kort med personer fra Romerriket. Kortene kan brukes på forskjellige måter, du kan enten dele ut ett kort til hver elev, og dem finne informasjon om vedkommende, eller du kan lage et eget opplegg. Bare fantasien setter grenser.

Man kan også dele inn i grupper og dele ut fire kort til hver gruppe. Hvem skal ut? Stokk kortene på nytt etterpå og del ut nye kort.
(Kortene er en del av et større spill, som også inkluderer personer fra andre land og epoker)


30 grekere


30 kort med personer fra antikkens Hellas. Brukes som i spillet over.Spill - 30 personer fra middelalderen


Kort med 30 personer fra middelalderen. Spilles som Roma- spillet over.30 personer fra Afrika, Midt-Østen og Asia
Spilles som kortene fra Roma. Inneholder 30 kort.
30 personer fra reformasjonen og renessansen
Som romerkortene, bare med mennesker fra reformasjonen og renessansen.


26 kvinner fra historien

26 kvinner i historien fra faroen Hatshepsut til Elisabeth. Personene var poeter, dronninger, pirater eller generaler.

Spilles som kortene over..30 civil rights activists

Kort med 30 borgerrettsforkjempere. Spilles som kortene over.


Spill om renessansen

Dette er et spill for å lære elevene om det femtende og sekstende århundret. Det krever litt klipping i forkant.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Å sende epost til Human- Etisk Forbund

 Jeg har tidligere vært aktiv i Human- Etisk Forbund, både sittet i styre i lokallag og vært instruktør for humanistisk konfirmasjon. Jeg ha...

Populære innlegg