søndag 5. oktober 2014

Fyllekjøreren i Coop-reklamene

- eller, "hvorfor befinner du deg fortsatt innenfor Coop Extra sine dører?"

La meg først, før jeg kaster ut mine mange beskyldinger, denne bloggposten er ingen kritikk av verken fyllekjøreren eller Coop Extra. Fyllekjøreren er nettopp det, en fyllekjører, og ingen ord jeg legger til eller trekker fra kan forandre det faktum. Coop Extra er kyniske kapitalister, som uten tanke på moral og rettferdighetssans, med alt fokus på profittmaksimering.

Jeg har ingen anledning til å nå inn til disse menneskene, jeg kan bare forsøke å overtale deg. Denne bloggposten er en kritikk av deg, du som har fått med deg fyllekjørerens eskapader, du som avskyr fyllekjørere, du som har sett reklamen med fyllekjøreren i kassa på Coop Extra, du som handler på Coop Extra.

Du er kanskje en av disse som ble rasende over IOCs kravliste da den ble offentliggjort i VG for noen dager siden. Du var kanskje en av dem som skiftet syn bare på grunn av det. Du liker ikke pamper, i hvert fall ikke arrogante pamper som tror de kan komme hit og forvente kongelig oppvartning. Du er engasjert, det er bra.

Hadde du reagert positivt om Gerhard Heiberg hadde sittet i Coop-kassa og forsøkt å leke folkelig? Nei, selvsagt ikke, du er jo norsk. At folk tar seg en drink i ny og ne og setter eget og andres liv i fare, det må vi jo regne med. At Heiberg og Bach derimot skulle ha satt seg i baksetet etter en kongelig dram og bli kjørt hjem av en edru sjåfør er derimot for mye å svelge. Du har jo standarder, må vite.

Jeg berømmer ditt engasjement mot Heiberg og IOC-pampene, men burde det ikke også bli rettet mot fyllekjøreren? Er ikke han også en pamp? En som får gratis bil i millionklassen, en som ikke engang kunne reise sammen med resten av landslaget i Sotsji, en som later som han er en av gutta på gølvet ved å jobbe i kassa? Fyllekjøreren er jo ingenting annet enn en pamp. En pamp som kjører i fylla, en pamp som stikker av fra åstedet, en pamp som forlater en skadet kamerat og som lyver for politiet. En fyllekjørerpamp.

Selvsagt har Coop hatt sine møter, hvor overvektige sjefer i svette skjorter har sitter å diskutert saken, hvor slanke blondiner som alternerer mellom rollene som sekretærer og sjefenes sengeunderholdning har servert dem kaffe og snitter. Disse individene har selvsagt diskutert fyllekjøringen og konklusjonen deres må ha vært tydelig, du bryr deg ikke. De har regnet ut at du er som folk flest, som syntes det var forferdelig at han kjørte i fylla, men som håper at han snart er tilbake i skisporet. De har regnet med at du ikke synes det er noe galt i å bruke mennesker som setter andres liv i fare som trekkplaster. Og de har rett, for du er fortsatt inne i butikken, legger igjen penger og sørger for å sikre at garderobeskapet til sjefenes elskerinner fylles opp med minkpelser.

Kjære nordmann, det er din skyld at fortsatt fyllekjøreren fortsatt kan sees i reklamepauser på fjernsynet, det er du som fortsatt går på Coop Extra og gir dem pengene dine. Det er du coopsjefene har som målgruppe når de fortsatt bruker fyllekjørerens navn til å trekke kunder.

Fyllekjøreren og Coop Extra eier ikke moral. At fyllekjøreren burde bedt dem trekke reklamene for lenge siden burde burde vært åpenbart, og Coopsjefene burde ta fokuset bort fra profittjag og tankene om kveldens orgasme i blondinesekretærene og stoppet reklamene for lenge siden. Imidlertid kan vi kan ikke regne med at de skal følge sin indre stemme. Det er bare du som kan følge din.

Vis deg som et anstendig menneske og ikke besøk Coop Extra igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar