torsdag 23. mai 2013

De glemte bloggposter: Oda og klasseforakt

Jeg sendte for en tid siden en melding til flere av mine venner på Facebook med følgende spørsmål:


Hei.
Jeg vurderer å skrive en bloggpost om postene som forfatteren la sin sjel i, men som ikke fikk mange treff. Av og til synes en at en har overgått seg selv, både i argumenter og retorikk, men klikktelleren leverer ikke. Jeg fikk lyst å skrive om disse glemte postene, så jeg lurte på om du hadde en du ville dele med meg?
Og hvis du lurer, ja, denne meldingen sendes ut til mange.

MVH
Kjetil


Grunnen til dette er at jeg selv har sett på telleren på bloggen min, enkelte innlegg har jeg lagt min sjel i, og de er relativt fornøyd etter at jeg har trykket på "Publiser". Imidlertid leverer ikke leserne. Da blir jeg skuffet. Men jeg antar at dette ikke er noe kun jeg sliter med, så da jeg tenkte over min gamle bibelkunnskap kom jeg fram til at jeg bør behandle andre slik jeg vil bli behandlet selv. Derfor ville jeg trekke frem andres glemte innlegg.

Jeg sendte ut meldingen til rundt ti venner, og hvis jeg ikke husker helt feil svarte rundt halvparten. En av de som svarte var Oda Rygh. Som hun skriver i svaret til meg var dette publisert i en avis med rundt 20 000 lesere men desverre var det ingen som ble provosert nok til å svare i avisen.

Odas innlegg er et satirisk innlegg om middelklassefeminister (MKF) og arbeiderklassekvinner (AKK). MKFer hater visst AKKer, eller som Oda skriver:
Vi vil helst ikke at barna våre skal bli som dere. Eller være rundt dere. Våre unger kan bli hva de vil, så lenge de ikke står i kassa på Rimi sånn som dere.
Og som hun avslutter: 
Dere er så kjønns-stereotype og ekle. Dere passer våre barn, pleier våre eldre, sliter dere igjennom vår utdanning og vi forakter dere for det. Dere skal ikke tro dere er noe. Dere skal bli som OSS.
Du fikk ikke svar i avisen, men jeg håper du tilgir at jeg kun gir deg et svar her:

Jeg er faktisk enig, jeg har også lagt merke til dette, feminister som nesten har et matrixaktig syn på tilværelsen. De selv er de eneste som har sett lyset, de har maktet å frigjøre seg mens den vanlige bensinstasjonarbeidende kvinne holdes fast i patriarkatets kalde lenker. Slik feminisme har også et islett av gnostisisme, hvor økt kunnskap og ikke minst den rette kunnskapen fører inn til det feministiske paradis. Du kan ikke regne deg som ekte feminist om du ikke har lest Det Annet Kjønn, noe som selvsagt betyr at dysleksi er en utspekulert patriarkalsk ide for å holde kvinner på plass.

Nå må det imidlertid også påpekes at MKFer som har studert innen de mykere vitenskaper generelt sett forakter alt med pupper, overklassekvinner, arbeiderklassekvinner, kvinner innen matematikk og naturvitenskap, BI-jenter, så jeg er ikke sikker på om det er jentene på gølvet som får mest gjennomgå. Det er likevel er bra innlegg, og du har å berike din ånd ved å pelle deg over dit.

Men da, kjære leser, er det bare for deg klikke deg over til hennes blogg og kommentere. Da blir hun sikkert glad. Send gjerne også et leserinnlegg til Drammens Tidende. Muligens godtar de ikke svar etter tre år, men det er verdt å prøve.

Neste ut: Erik Arnesen. (De som ikke har svart må gjerne føle seg kallet. Glemte jeg å spørre deg? Send en melding til meg.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar